Η μελέτη… αλλιώς!

 

    Η μελέτη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας, τις περισσότερες φορές, καταλήγει σε μια χρονοβόρα, κοπιαστική και μη αποδοτική διαδικασία. Αυτό συμβαίνει γιατί στο σπίτι η προσοχή του παιδιού μπορεί εύκολα να διασπαστεί από πολλά και διάφορα ερεθίσματα αλλά κυρίως γιατί ο μαθητής δεν γνωρίζει πώς να μελετά.

Blackboard PNGs

 

  Στο Κέντρο Μελέτης «Μετά Το Κουδούνι» απώτερος σκοπός μας είναι το παιδί να κατακτήσει όλες εκείνες τις στρατηγικές μελέτης, που θα το καταστήσουν ικανό να μελετά μόνο του τα μαθήματα της επόμενης ημέρας γρήγορα και αποτελεσματικά. Στην πορεία αυτή προς την αυτονομία και τον αυτοέλεγχο, ο μαθητής έχει πολύτιμους βοηθούς έμπειρους και εξειδικευμένους καθηγητές, οι οποίοι τον καθοδηγούν ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές του.

  Επίσης, μελετά σε έναν χώρο ευχάριστο, φιλικό και ειδικά σχεδιασμένο ώστε να εγγυάται την ασφάλεια και την άνεσή του αλλά και την απουσία ερεθισμάτων που μπορεί να του διασπάσουν την προσοχή. Στο τέλος της ημέρας το παιδί έχει μελετήσει αποτελεσματικά και χωρίς κόπο τα μαθήματά του και οι γονείς έχουν κερδίσει πολύτιμο ποιοτικό χρόνο μαζί του!

 


Μελέτη και μαθησιακές δυσκολίες ; Υπάρχει τρόπος!

 

logo12

 Όσον αφορά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, η μελέτη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας μπορεί να καταλήξει σε πραγματικό εφιάλτη όχι μόνο για τα ίδια αλλά και για τους γονείς τους.

Πολύς κόπος και κανένα αποτέλεσμα…

Οι υπεύθυνες του κέντρου και ειδικές εκπαιδευτικοί έχουν βάλει ένα στοίχημα: τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να αγαπήσουν τη μελέτη των σχολικών μαθημάτων και σε βάθος χρόνου να αγαπήσουν και το ίδιο το σχολείο.

Μαθητής και εκπαιδευτικός βρίσκουν μαζί τον τρόπο να πλησιάσουν τα μέχρι τότε δυσπρόσιτα γνωστικά αντικείμενα, ώστε

σιγά-σιγά ο μαθητής να εξοικειώνεται με αυτά και η προσπάθειά του να ανταμείβεται.

 

 

Γυμνάσιο...θέτω τις βάσεις, κατακτώ τους στόχους μου!

 

Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο συνοδεύεται από συναισθήματα αγωνίας για το άγνωστο αλλά και προσμονής για το καινούργιο. Οι μαθητές μας μεγαλώνουν και μαζί τους αυξάνουν και οι απαιτήσεις του σχολείου. 

favicon

 

Ο στόχος στο γυμνάσιο είναι διττός:

  • Το αποδοτικό διάβασμα και η σωστή αξιοποίηση του χρόνου.

Ο μαθητής μαθαίνει να βασίζεται στις δικές του δυνάμεις, να οργανώνει το διαβασμά του και να μελετά αποτελεσματικά. Ο καθηγητής βρίσκεται πάντα δίπλα του πρόθυμος να του δείξει τον τρόπο, να λύσει απορίες, να βοηθήσει, έτσι ώστε ο μαθητής να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να χτίσει γερές βάσεις.

  • Η εμβάθυνση στα βασικά μαθήματα (θεωρητικά και θετικά) και η ενίσχυση των μαθητών σε αυτά.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας χορηγείται πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και σημειώσεις υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών. Έτσι, ο μαθητής κατανοεί σε βάθος τα γνωστικά αντικείμενα, καλύπτει τυχόν κενά και οδηγείται στην πρόοδο και την επιτυχία.

 

 

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά νηπιαγωγείου

 

Με παιγνιώδη, διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα συστηματικό και βιωματικό τρόπο προετοιμάζουμε τα παιδιά του νηπιαγωγείου για την πρώτη δημοτικού.

Η προετοιμασία αυτή περιλαμβάνει:

logo13

• προμαθηματικές έννοιες

• εισαγωγή στην έννοια της πρόσθεσης και της αφαίρεσης

• γνωριμία με τους αριθμούς

• γνωριμία με τα γράμματα

• προγραφικές ασκήσεις

• εισαγωγή στην ανάγνωση

Ταυτόχρονα, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καλλιέργεια του προφορικού λόγου, στην ανάπτυξη του αφηγηματικού λόγου μέσω παραμυθιών, ελεύθερης γλωσσικής έκφρασης και συζητήσεων με αφορμή διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Κύριος στόχος του Προγράμματος αυτού είναι η ομαλή μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό.

 

 

Παρέχουμε ειδικές εκπτώσεις σε ειδικές κατηγορίες πολιτών (ανέργους,πολύτεκνους) καθώς και 10% στο δεύτερο παιδί